Welkom bij Animal Reiki: een praktijk voor dieren!

Reiki voor dieren

Wat is reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze en in de eerste plaats gebaseerd op de overdracht van energie tussen de therapeut en de patiënt. Reiki helpt vervelende aandoeningen te voorkomen of, in sommige gevallen, makkelijker te genezen. Het wil in geen geval de gebruikelijke geneeskunde vervangen, wél aanvullen en ondersteunen.

Universele energie


Reiki werkt met universele energie en is op daardoor vergelijkbaar met andere alternatieve geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur. Volgens de Chinese filosofie is deze universele energie de onmisbare levenskracht die in alle levende wezens aanwezig is. Reiki gebruikt deze universele energie vooral om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden.

Lichaam, geest en ziel


In deze energiebanen kunnen blokkeringen ontstaan die de hele energiehuishouding van jouw dier in gevaar kunnen brengen. Al deze energiebanen zijn met elkaar verbonden via vele knooppunten, in vaktermen bekend chakra’s genoemd. Wanneer ik je dier (en/of jou) behandel maak ik deze energieblokkades ongedaan. Dit doe ik door extra energie door het lichaam van je dier of door jou lichaam te laten stromen.


Kosmos

Reiki werkt niet met persoonlijke energie, maar met energie uit de kosmos. Via de zogenaamde sub chakra’s in onze handpalmen, stroomt die kosmische energie even goed door ons eigen lichaam en geest als door die van derden en wordt zowel door handoplegging als vanop een afstand gestuurd. Zo kan de disbalans in alle lichaamsdelen opgeheven worden. Reiki heeft een positieve invloed op alles waar energie aan te pas komt. Naast reiki voor mensen is reiki dus ook heel geschikt als toepassing bij dieren, planten, voorwerpen en situaties.

Resulaten

Reiki kan als energetische behandeling nooit de diagnose en behandeling van een dierenarts vervangen. Reiki kan wel aanvullend – dus naast de bestaande behandeling – worden toegepast. 

Reiki zou je kunnen zien als een manier om tot ontspanning te komen en het welbevinden en de levenskwaliteit te vergroten. 

Reiki bij dieren geeft hetzelfde effect als bij mensen. Je kunt meer ontspanning bij je dier verwachten, pijnverlichting, algeheel herstel, maar ook bijvoorbeeld wondgenezing kan worden bevorderd. Als aanvulling kan het de stress van een reguliere medische behandeling verminderen. Voor en na een operatie brengt Reiki rust en ook het bijkomen uit de narcose verloopt beter.

Wanneer reiki?

Reiki kan bijvoorbeeld gebruikt worden als:

  • aanvulling op medische behandeling
  • methode om te ontspannen en stress af te voeren
  • hulp om rustiger wakker te worden uit narcose
  • ondersteuning van het stervensproces

Handopleggingen of op afstand


Reiki wordt soms gegeven door handopleggingen direct op of boven het dier, waarbij het dier concreet in dezelfde ruimte is. Dat op deze manier energieoverdracht plaats kan vinden, is goed voor te stellen. Het is dan wel handig dat je dier goed benaderbaar is.

Een andere optie is behandeling op afstand. Dit is misschien wat moeilijker voor te stellen maar ook op afstand is afstemming prima mogelijk en kan de energie doorgegeven worden.